Ondernemer SOFIE ROCKLAND van By Rockland

Sofie Rockland

#Uniek concept: The Movement hotel

The Movement hotel. Het pop-up hotel gerund door vluchtelingen in een oude gevangenis. Dit hotel is onder andere een initiatief van de oprichter van The Student Hotel, Charlie McGregor. Met The Movement Hotel worden gasten de kans geboden om een unieke ervaring te beleven, door te overnachten in de voormalige Amsterdamse ‘Bijlmerbajes’ gevangenis. Tegelijkertijd worden vluchtelingen geholpen om werkervaring op te doen om zo sneller te kunnen integreren in de Nederlandse samenleving.

Noot: Het hotel is tijdelijk gesloten vanwege herontwikkeling van de Bijlmerbajes.

#Uniek merk: Hacked-By

Een absoluut uniek merk voor mij is Hacked-By. Twee Nederlandse modeontwerpers die met hun collectie reageren op de groeiende kracht van de zogenaamde snelle modeketens. Francisco van Benthem en Alexander van Slobbe realiseren kledingcollectie uit overproducties en restanten uit de mode-industrie. Zij kopen deze overstock op en voegen er een nieuw ontwerp-laag aan toe, waardoor ze op een zeer duurzame manier de collectie Hacked-by creëren. Uniek, duurzaam en innovatief.

#Unieke gastbeleving: Het Arresthuis

Het Arresthuis, wederom een hotel in een voormalige (vrouwen)gevangenis. Drie cellenblokken die samen zijn gevoegd tot één hotelkamer, geven een unieke en luxe beleving. Iedere kamer is voorzien van een imponerend portret van een gevangene uit de Angola gevangenis, gefotografeerd door Cees Roelofs, die zich op death row bevond of bevindt. Heel veel details in het hotel, zoals de ingekraste teksten die men aantrof op de muren van de gevangenis, zijn doorvertaald in bijvoorbeeld artwork en producten en toch ademt het hotel een serene rust uit.