Conceptontwikkeling

In november 2018 maakte The Hospitalty Studio voor het eerst kennis met een verborgen schat uit de 16e eeuw in het kloppende hart van Antwerpen.

Huis Happaert: eeuwenlang de residentie van ridders, burgemeesters en andere notabelen. Nu een historische erfgoed zonder duidelijke bestemming. Oude tijden terugbrengen naar het leven van nu? De geschiedenis en culturele waarde van een uniek stadsmonument vragen om aandacht in het publieke domein van hospitality en cultuurminnend Antwerpen. Ziel en inhoud heeft het nodig, en dat is precies waarom The Hospitality Studio gevraagd werd voor het bedenken van verschillende conceptrichtingen – met commerciële waarde.

In lijn met de opdracht hebben wij drie denkrichtingen voor een commerciële propositie en exploitatie gepresenteerd. Denkrichtingen die gaan over het opzetten van een gesprek tussen oud en nieuw. Wanneer de oude structuur de nieuwe exploitatie ontmoet, vindt de grootste prestatie plaats: respect voor het volume en het karakter, behoud van de erfenis van het gebouw maar met een nieuw leven.

De vervolgstap is de uitwerking van één van de denkrichtingen naar een concreet en haalbaar concept met bijbehorend exploitatiemodel.

Update: 2022
De eigenaar van Huis Happaert heeft besloten om het erfgoed te verkopen.