Conceptontwikkeling, merkidentiteit en storytelling

Cityden is een belangrijke speler in de markt van serviced apartments.

Ooit gestart in Amsterdam als verhuurder van short stay appartementen. Nu eigenaar en operator van 4 aparthotels verspreid over de stad. De aparthotels van Cityden liggen in levendige buurten, zoals Bos en Lommer en het Museumkwartier. Het karakter van de wijken bepaalt mede de identiteit van het aparthotel. Daymakers van Cityden zorgen ervoor dat gasten de buurten ontdekken. Cityden volgt hierin het gevoel van de gasten voor tijd en ruimte. De gastvrijheid van Cityden sluit aan op het dagritme van de gasten, niet andersom.

Van Hotel Creatives kregen wij de opdracht om voor Cityden een nieuwe verhaallijn te ontwikkelen die de opmaat is voor een nieuwe merkidentiteit en communicatie naar gasten.

Voor die opdracht heeft The Hospitality Studio gasten, medewerkers en buurtbewoners van Cityden aparthotels geïnterviewd, en gevraagd naar hun mening over wie en wat Cityden is. Met medewerkers hebben we in verschillende creatieve werksessies de nieuwe identiteit van het merk vastgesteld. Filosofie, waarden en merkbelofte zijn samengebracht in een nieuwe verhaallijn en opgetekend in het concept book Find your (s)pace.

Het concept book is de leidraad voor alle content in tekst en beeld. Het dient als briefing voor de grafische vormgeving van alle on- en offline verschijningsvormen van Cityden. Als handleiding voor medewerkers om invulling te geven aan de gastbeleving, programmeren en inhoud geven aan de merkbelofte.

Klik hier voor de trailer waarop de conceptlijn voor het huidige Cityden is gebaseerd.