Kunstproject Amsterdam-Sloterdijk II

Visuele gebiedscommunicatie Amsterdam-Sloterdijk II

ICY&SOTConversation Piece

Maak een anoniem, onherbergzaam gebied zichtbaar en uitnodigend. Kleur het in met artistieke, visuele communicatie en verwonder bezoekers. “Verander een buurt naar een conversatie”. Met deze pay-off introduceerden wij het ‘Conversation Piece’ aan stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam.
Een visie die bijdraagt aan de gebiedsontwikkeling van Sloterdijk-II. Wij zijn van mening dat kunst in de openbare ruimte een belangrijke pijler is die mensen verbindt.
Op ons initiatief is de publiek-private samenwerking tussen MOCO (Modern Contemporary Museum Amsterdam) en de Gemeente Amsterdam tot stand gekomen. Met als uitkomst de kunstwerken DREAM & FREE van de Iraanse kunstenaars en broers ICY & SOT. Hun stencil art op twee zeecontainers in Amsterdam-Sloterdijk maakt deel uit van de expositie ‘A moment of Clarity’ in het MOCO museum.

Zie jij, wat ik ook zie…?

Sloterdijk-II is een werkgebied met een grote diversiteit aan ambachten. Gemeente Amsterdam wil graag dat deze ambachten zichtbaar worden voor de buitenwereld. Ondernemers in beeld brengen. Laten zien wie ze zijn en wat ze doen, achter hun vaak gesloten façades van ondernemerschap. Samen met fotograaf Brendan de Clercq maakten we de foto-expositie ‘Zie jij, wat ik ook zie…? In deze expositie geven we letterlijk een gezicht aan negen ondernemers van Sloterdijk II. Hun portretten op 10ft containers zijn te bewonderen op de Rhôneweg in Amsterdam-Sloterdijk.

Naast de portretten hebben we met de ondernemers ook een mini-docu gemaakt. Een voorbeeld hiervan vindt u hier.

Op Tranformcity.com is informatie over de gebiedsverandering van Sloterdijk(en) te vinden.