Reisjournalist PAULINE EGGE van Petite Passport

Pauline Egge Petite Passport

#Uniek concept: Looksee Looksee

Een bijzonder concept vind ik Looksee Looksee in Singapore, een reading room. Los van het prachtige interieur vind ik het idee van een stilte plek in de stad waar je kunt kiezen uit een zeer goede selectie boeken zeer inspirerend. Tegenwoordig krijgen we zoveel impulsen vanaf onze telefoon dat ik merk dat hospitality projecten telkens meer zoeken naar een manier om echte rust te vinden, los van die telefoon. Voor Looksee Looksee hebben ze de meest creatieve mensen uit Singapore gevraagd boeken aan te raden, dus op elk boek zit een soort ezelsoortje met daarop wie het heeft aangeraden en waarom het een goed boek is. Ze hebben ook een klein theebarretje waarvoor je betaalt wat je wilt.

#Uniek merk: Marc Morro

Ik hou heel erg van merken die op passie draaien in plaats van hoe kan ik zo snel mogelijk rijk worden. Een paar weken terug interviewde ik Marc Morro van AOO, een meubelmaker uit Barcelona. Hij maakt een collectie van maar 8 producten en houdt dit al jaren vol. Innoveren betekent niet altijd meer, meer, meer, maar juist een aantal producten zo goed mogelijk uitvoeren en er prachtige verhalen over vertellen. Hij werkt ook samen met andere ontwerpers. Zo wordt de Salvador Chair gemaakt door een 85-jarige man uit Valencia. Je kunt zijn producten zien in zijn winkel in de wijk Gracia, maar ook in Casa Bonay, sowieso een aanrader als je in Barcelona bent.

#Unieke gastbeleving: SOHO house

Gastbeleving draait om er zijn, zonder er te zijn. Een kunst. Je wilt als gast niet continue op je hielen gezeten worden, maar je wilt absoluut een standaard hoger dan hoe je het thuis hebt. Dus je wilt onder een lekkerdere douche staan dan thuis, de kussens moeten zo zacht zijn dat je ze direct wilt aanschaffen en de kunst moet inspireren. Soho House doet dat echt uitstekend. Alles, werkelijk alles, is fijn. De stof en lengte van de badjassen in de spa, de enorme luxe van een rijtje shampoos en shower gels waar je uit kunt kiezen, een etui vol met dingen die je bijvoorbeeld vergeten bent. Je wilt het als gast niet merken (want dan is het hetzelfde als thuis en heb je het dus naar je zin) of denken: wow, dat ze dat ook nog hebben.