Evenementen specialist LAURENT LOOTENS van Lapin Quotidien

Laurent Lootens Lapin Quotidien

#Uniek concept: Olmsted

Olmsted in Brooklyn vind ik geweldig. Culinair ligt de lat nogal hoog bij mij. Ik hou van lekker eten, maar het volledige concept moet goed doordacht en uitgewerkt zijn. Anders blijf je liever thuis, denk ik. Olmsted is een concept van chef-eigenaar Greg Baxtrom en ligt in de ruige buurt Prospect Heights. Aan de buitenkant merk je amper dat het om een restaurant gaat. Als je binnenkomt, kom je in een eenvoudig maar sfeervol interieur. Perfect belicht ook. Maar dan, buiten, daar kom je tot de kern van de zaak. Een grote moestuin waarin je kunt tafelen. Met de grote verrassing dat de chef voor je neus de kruiden en groenten komt afsnijden die hij later zal bereiden. De gerechten zijn kraakvers en overheerlijk. Een absolute aanrader!

#Uniek merk: So-Phi

Dan ga ik voor een totaal onbekend, klein merk met ambitie en een leuk verhaal: So-Phi. Een modemerk voor vrouwen. Phi is het oude symbool van natuurlijke perfectie. Phi is ook bekend als de Gulden Snede. Alles in de natuur is gebouwd rondom Phi. Veel kunstenaars en architecten gebruiken het symbool. Je volledige lichaam is opgebouwd rondom het indrukwekkende Phi-symbool. Aan dat symbool dankt So-Phi haar naam, net zoals de meeste dames die Sofie of Sophie heten. Het merk gelooft dat vrouwen van nature perfect zijn. Zij hoeven zich niets aan te trekken van de oppervlakkige bijzaken in het leven. Vrouwen moeten er vol voor gaan. Hun ambities en dromen waarmaken, zonder zich te laten tegenhouden door wat dan ook.

Het eerste product van So-Phi zijn trendy hair sticks. Het traditionele Aziatische haarstokje dat ze helemaal verwesterd hebben. Dit unieke product vind je op Instagram of via www.so-phi.com

#Unieke gastbeleving: Gansevoort Foodmarket

Voor mijn unieke gastbeleving ga ik naar Gansevoort Foodmarket in het Meatpacking District in New York City. Hier vind je veel interessante food concepten onder 1 dak. Allemaal fast casuals. Elk met hun eigen identiteit. Je voelt de energie en de positieve vibes zodra je binnenkomt. Het kader is ruw, industrieel en modern. De belevenis is er totaal. Je kan er eten en drinken wat je wil. Van verse oesters per stuk, tot taco’s, grote kreeften en smaakvolle vegan pitta’s. Goed en snel bediend, met de Amerikaanse gastvrijheid. Van duur tot goedkoop, alles kan.
Met als kers op de taart naast al die culinaire prikkels een schitterende bloemenzaak. Een must, als je in New York bent….