JEROEN OUDE SOGTOEN, Creative Director & Founder van Zenology & Maison Mona di Orio

Jeroen Oude Sogtoen Zenology & Maison Mona di Orio

#Uniek concept: Time & Style

In een tijd van overdaad, massa consumptie en ‘global availability’ is bezieling van producten van enorm belang. Duurzaamheid, minder maar beter. Waarom hebben sommige producten een emotionele ‘added value’ en sommige producten slechts een kortstondige of geen bezieling. Tijdens mijn jaren als Fashion Designer reisde ik regelmatig naar Tokyo voor inspiratie. Ik was daar direct onder de indruk van de schoonheid en kwaliteit van de Japanse ambacht en cultuur. Ambacht, traditie en een tijdloosheid gemixt met een esthetische creativiteit geven mij voor een enorme inspiratie. Bij TIME & STYLE komen mijn ideeën, verlangens en geloof in tijdloze schoonheid bij elkaar.

Het bakstenen gebouw aan de Marnixstraat is Politiebureau Raampoort, gebouwd in 1888 door de architect Willem Springer, in eclectische stijl sluit naadloos aan bij de Japanse esthetiek. In het prachtig gerenoveerde gebouw komen kunst, cultuur, interieur en natuur (prachtige Bonsai bomen op een dakterras) samen. Schoonheid en een levensstijl die geworteld zijn in de traditie en respect voor producten.

#Uniek merk: Maison Mona di Orio

Dan moet ik toch echt mijn eigen parfumhuis Maison MONA DI ORIO noemen. Niet omdat ik zo graag wil pluggen via deze weg maar voornamelijk omdat ik dagelijks ervaar dat ons meest primaire zintuig, onze neus, nog steeds een enorm onderkent orgaan is bij velen. Ruiken wordt als een vanzelfsprekendheid gezien, totdat wij in onze geursessies dieper ingaan op dit zintuig.

Net als bovenstaand voorbeeld [Time&Style], geloof ik erg in producten met een ziel. Producten die meer voor je doen dan alleen maar als consumptie dienen. Middels geur is er een diepere vorm van communicatie mogelijk. Geuren, kleuren, klanken en zelfs smaken communiceren met elkaar (synesthesia).

Met In-House Perfumer Fredrik Dalman maken wij geuren die een stap verder gaan dan ‘lekker’… Het gaat niet om wat je nu lekker vindt, maar waarvoor je open staat om ‘lekker’ te gaan vinden. Het gaat om jezelf openstellen voor het onbekende. Zeker op het gebied van geur soms een spannende ontwikkeling, maar oh zo verhelderend en verreikend.

#Unieke gastbeleving: Kaiseki dinner

Dat is toch weer in Tokyo, Japan. Uitgenodigd door een insider hebben we gegeten in een traditioneel restaurant (a Ryotei). Ondanks dat de twee gastvrouwen van de avond, geisha’s, geen woord Engels spraken maar enkel Japans, hadden zij de gave om te communiceren door middel van rituelen en het delen van ongekende smaken. Smaken die ik nooit eerder had ervaren. Elk gerecht geserveerd met een delicate opmaak op het prachtigste traditionele Japanse porselein. Elke gang was opnieuw een beleving. Een unieke ervaring die mij altijd bij is gebleven en ik graag nogmaals mee zou willen maken.

[Kaiseki dinner]