Book aficionado ROY RIETSTAP van MENDO

Roy Rietstap MENDO bookstore

#uniek concept: bioscoop FC Hyena

Een uniek concept is wat mij betreft een bestaand product, merk of een dienst aanbieden in een nieuwe vorm, een betere vorm, een interessantere vorm, waardoor je de bestaande doelgroep nog meer weet te prikkelen en nieuwe doelgroepen weet te trekken. Of juist een bestaande vorm zo goed, dat je er niet om heen kan. Waar je voelt dat het echt is.

Als ik dan naar (Nederlandse) hospitality kijk heb ik veel respect voor The Student Hotel en citizenM hotels, die echt wat te weeg hebben gebracht. Maar ook uitgaansgelegenheid De School Amsterdam of bioscoop FC Hyena een boutique cinema en petite restaurant aan de oever van het IJ in Amsterdam Noord. Terwijl ik concepten met respect voor het verleden ook erg boeiend vind. Maar uiteindelijk gaat het altijd om de mensen die er werken. Op welk niveau dan ook.

#uniek merk

Hier kan ik bijna hetzelfde antwoord geven als bovenstaand. Bij een merk kijk ik verder, dan alleen het concept. Hoe doen ze het in hun communicatie, website, social media. Is het echt? Praten ze echt met mij? Voel ik het? Hebben ze liefde voor hun eindproduct of dienst? Kennis? Details? Maar ook hier: het staat en valt met medewerkers die het ook voelen, uitstralen, doen.

#unieke gastbeleving: Cafe Amsterdam

Locaties met een unieke gastbeleving? Waar ik ontvangen wordt met een echte lach! Waar ze het leuk vinden als ik ‘binnen’ kom. Waar ik anoniem kan zijn als ik dat wil, maar mij ook het middelpunt wil voelen als ik daar behoefte aan heb. Waar ze voelen wie ik op dat moment ben.

Voorbeeld? Cafe Restaurant Amsterdam: groot, jonge medewerkers, prettige sfeer, vaak een lach. Die eigenaresse verdient een prijs.